Betrokken bij een verkeersongeval

Verkeersongevallen komen dagelijks voor. In 2017 kwamen 621 mensen in het verkeer om. Jaarlijks worden er meer dan 380.000 verkeersslachtoffers medisch behandeld. Na een dergelijk ongeval moet er veel geregeld worden. Zo kunt u te maken krijgen met letselschade.

  • Juridische hulp bij letselschade
  • Hogere schadevergoeding dankzij een nauwkeurige berekening
  • Schadevergoeding claimen bij de aansprakelijke partij

Een letselschade advocaat bekijkt wie aansprakelijk is voor het opgelopen letsel. U wordt stap voor stap begeleid naar de maximale schadevergoeding. Hierbij wordt alle schade meegenomen. De letselschade advocaten op Letselschade Advocaten Startpaginaz halen u het werk uit handen en regelen alles van a tot z. Hierbij hanteren zei een nauwkeurige schadeberekening. Zo weet de jurist de maximale schadevergoeding op de tegenpartij te verhalen.

Het herkennen van letselschade

Vaak wordt gedacht dat letselschade alleen ontstaat als gevolg van een auto-ongeluk. Dit is echter niet het geval. U kunt bijvoorbeeld zijn aangereden op de motor of scooter. Letselschade kan ook ontstaan wanneer u als fietser of voetganger bent aangereden.

In veel gevallen ontstaat er na een ongeval materiële schade. Uw auto, motor of fiets kan beschadigd zijn. Deze kosten kunnen op de tegenpartij verhaald worden. Wanneer u gewond bent geraakt loopt u tijdelijk of voor langere periode inkomsten of salaris mis. Ook kunt u soms niet werken als gevolg van psychische klachten. Aan een ongeval kunt u immers een traumatische ervaring overhouden. Dit alles wordt letselschade genoemd.

Stappenplan na een verkeersongeval

Wanneer u betrokken bent bij een verkeersongeval is het raadzaam om de volgende stappen te ondernemen:

 

  1. Breng uzelf en eventuele andere betrokkenen in veiligheid.
  2. Bel de hulpdiensten via 112.
  3. Blijf in deze situatie rustig.
  4. Ga niet met anderen in discussie.
  5. Probeer de plek van het ongeval, de schade en uw verwondingen vast te leggen door het nemen van foto’s.
  6. Vraag de schuldige partij naar de basisgegevens.
  7. Vraag getuigen hun naam en telefoonnummer.
  8. Bezoek een huisarts of de EHBO post. Dit is nodig in verband met uw recht op schadevergoeding.

Letsel na een verkeersongeval

Fietsers en voetgangers worden bij wet beschermd voor verkeersongevallen. In veel gevallen is de voetganger of fietser niet aansprakelijk. De schadevergoeding bedraagt minimaal 50%. In sommige gevallen kan dit oplopen tot een volledige schadevergoeding.

Voor kinderen tot 14 jaar geldt een extra bescherming. Kinderen letten vaak niet goed op in het verkeer. Het is aan andere verkeersdeelnemers om hier rekening mee te houden. Wie een kind onder de 14 jaar aanrijdt zal de gehele schade moeten vergoeden.

Brommers, scooters, motoren, auto’s en ander gemotoriseerd verkeer is aansprakelijk wanneer het zich niet aan de verkeersregels houdt. De aansprakelijke partij moet schadevergoeding betalen. De eisende partij moet met bewijs komen. De advocaten van Letselschade Advocaten Startpaginaz hebben een ruime ervaring op het gebied van letselschade. Zei kunnen zowel de aansprakelijke partij als het slachtoffer van een verkeersongeval juridisch bijstaan. Vraag vrijblijvend gratis juridisch advies aan.

Letselschade ontstaan door een auto-ongeluk

Bij een kop-staart botsing is de achteropkomende bestuurder in veel gevallen aansprakelijk. Wie een verkeersovertreding begaat is ook aansprakelijk. Bij verwonding of andere klachten is het belangrijk om contact op te nemen met een letselschadespecialist. Zorg voor voldoende bewijs in de vorm van foto’s, een situatieschets en gegevens van ooggetuigen. De letselschadejurist kan u hier meer over vertellen.

Letselschade door een aanrijding op de fiets

Fietser zijn bijna nooit aansprakelijk. Wanneer u bent aangereden op de fiets wordt er eerst onderzocht of u zelf een fout heeft gemaakt. Wanneer dit het geval is dan wordt de schade voor minstens 50% vergoed. Wanneer de fietser geen fout heeft gemaakt dan kan de schade volledig op de tegenpartij worden verhaald. Wanneer u letsel heeft opgelopen is het belangrijk om de huisarts of spoedeisende eerste hulp te bezoeken. Hiermee kunt u aantonen dat lichamelijk letsel is ontstaan als gevolg van een verkeersongeval.

Bezoek eens de onderstaande websites en laat u vrijblijvend informeren!

Letselschade Advocaten Startpaginaz

Letselschade Startpaginaz