Tegenwoordig hoor je steeds meer over permanente make-up. Je hoort over het gemak van getatoeerde wenkbrauwen, het niet meer dagelijks hoeven tekenen van je eyeliner of het voordeel van altijd mooi voor de dag komen; zelfs zonder make up. Maar wat is permanente make up eigenlijk? En is het echt permanent? Lees hier een aantal feiten over permanente make-up.
Permanente make-up houdt eigenlijk in dat er huidvriendelijke pigmentvloeistof in de korrelige lagen van de opperhuis aangebracht wordt. Dit gebeurd met een hele dunne naald die snel op en neer gaat. Je kunt hier niet zomaar zelf mee aan de slag gaan, je moet hier echt voor naar een specialist die met betrouwbare apparatuur werkt.
Feiten en weetjes over permanente make-up
- Er wordt vaak met een verdovende crème gewerkt voordat de behandeling start. Dit zorgt ervoor dat de behandeling geen pijn doet, je voelt het uiteraard wel een beetje.
- Permanente make-up wordt vaak bij vrouwen toegepast, maar ook bij mannen wordt het toegepast. Vaak is het bij mannen voor een correctie en bij vrouwen om er mooi verzorgd uit te kunnen zien.
- Er wordt altijd eerst voorgetekend. Je kunt dan dus zelf aangeven of het is zoals je wilt, er gaat om deze reden maar zelden iets mis met de vorm van de make-up.
- De specialist kiest de kleur uit die het beste bij jouw huiddtype past, natuurlijk heb je hier altijd zelf het laatste woord over. Al is het wel slim om te luisteren naar de specialist.
- Ondanks dat de naam permanente make-up je laat verwachten dat het echt permanent is vervaagd het wel door de jaren heen. Dit is per persoon afhankelijk, niemand heeft dezelfde huid en ook ieders afweersysteem en celvernieuwing is verschillend.
- Permanente make-up en je “normale” make-up kun je prima combineren.
- Een micropigmentatie behandeling duurt ongeveer anderhalf uur, tenzij je meteen meerdere dingen laat uitvoeren.
- Het is geheel veilig om permanente make-up te laten zetten.
- Permanente make-up wordt vaak vergeleken met tatoeëren, dit is begrijpelijk maar toch is het heel anders. De techniek, apparatuur en de samenstelling van de pigmenten verschillen erg van elkaar.
- Prijzen kunnen per behandeling en per kliniek verschillen, vaak moet je wel denken aan een bedrag boven de 100 euro.