Je wilt een website maken en je hebt binnen je bedrijf meerdere medewerkers die gebruik willen maken van de website. Je wilt mensen hebben die de website beheren, maar tevens medewerkers de mogelijkheid geven om wekelijks een nieuw blogartikel te lanceren. Met behulp van WordPress kun jij een website online zetten die je eenvoudig met diverse rollen kunt beheren.
De rollen die je kunt instellen binnen WordPress:
- Abonnee
- Schrijver
- Auteur
- Redacteur
- Beheerder
Abonnee
Een abonnee is in principe een gast. Je kunt als abonnee alleen direct reacties plaatsen onder een pagina of een artikel. De abonnee kan verder niks aanpassen of aanmaken. Er kan tevens ingesteld worden of reacties van een abonnee eerst op goedkeuring wachten of dat ze direct geplaatst worden.
Schrijver
De schrijver heeft de mogelijkheid om een bericht te plaatsen. Echter moet de reactie nog goedgekeurd worden door een redacteur of een beheerder.
Auteur
De Auteur kan een bericht plaatsen, maar tevens aanpassen of verwijderen. Echter heeft een auteur alleen de bevoegdheid om dit bij zijn eigen berichten te doen. Wanneer de auteur een bericht plaatst dan wordt deze ook echt direct geplaatst zonder controle. In het geval van een gastartikel kun je het best kiezen voor schrijvers.
Redacteur
Een redacteur heeft de mogelijkheid om alle berichten aan te passen, te plaatsen of te verwijderen. Het maakt niet uit wie het bericht geschreven heeft.
Beheerder
De beheerder heeft dezelfde rechten als een redacteur, echter zie je al snel dat je in het menu veel meer mogelijkheden krijgt. Zo kun je bijvoorbeeld een webdesign (thema’s) en plugins toevoegen, maar ook het menu aanpassen of instellingen van de website veranderen. Pas dus op met wie je deze rechten geeft, want deze kan behoorlijk wat schade toebrengen indien je geen back-up gemaakt hebt.
Je ziet dat WordPress ideaal is voor een bedrijfswebsite met veel medewerkers.